Kamis, 30 Januari 2014

khasiat daun sirih untuk menghilangkan bau mulut

khasiat daun sirih untuk menghilangkan bau mulut Во претходната статија , дами научиле различни содржини во бетел лист и неколку бенефиции. Придобивките од бетел лист Дами не само тоа, постојат неколку други бенефиции на бетел лист е тажно ако ви недостасуваат .

Од страница lensaindonesia.com , напомена дека содржината на антисептик во бетел лист зовриена вода не е само корисна за чистење области во оралната празнина, но не и најмалку важно , содржината е исто така добра антисептик за одржување здрава женски полови органи .

Дами прилично вари 7-10 бетел лисја и користете зовриена вода да ги миете женски полови органи , со цел да се избегне широк спектар на бактерии и мирис.

Не само тоа, зовриена вода бетел лисја, особено црвеното бетел ефективни за дијабетес , намалување на шеќерот во крвта , гихт , хепатитис и други болести внатре

Црвени бетел не е само корисна како антисептик и лекови за болести кај тешка, дури и мали болести , како што се кашлање , исто така, можат да се решат со бетел лисја.

Од страница ancaran.com , изјави дека начинот на кој да се направи овој лек од бетел лист е како што следува :

подготви 15 парчиња свежо бетел лист , свеж gotu kola 10 листови, 10 листови свеж ciplukan , и мед по вкус.

Како да се направи тоа многу лесно, cukuo со варење сите листови со 5 чаши вода додека останатите 2 чаши зовриена вода колку . Тогаш пред да се напие, се меша со мед по вкус.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar