Senin, 31 Maret 2014

benefits of cooked broccoli

benefits of cooked broccoli Kokia nauda sveikatai brokoliai ? Brokoliai yražalia daržovė nuo kopūstinių šeimos. Jis paprastai yra parduodami galvų, kurios turi daug žiedynų šakojasi išjungti pagrindinį stiebą , o kartais jau lapai dar pridedamas . Brokoliai suteikia sveikatos bonusą apsauginių medžiagų, kurios gali skydas jus nuo ligos forma. Botaniškai , brokoliai priklauso kopūstinių šeimos, bendrai žinomas kaip kryžmažiedžių daržovių.

Šis maistas yra labai mažai sočiųjų riebalų ir cholesterolio . Tai taip patgeras baltymų šaltinis , vitaminas E ( alfa- tokoferolis ) , tiamino , riboflavino , Pantoteno rūgštis , kalcio , geležies , magnio , fosforo ir seleno , olabai geras šaltinis ląstelienos , vitamino A, vitamino C, vitamino K , Vitaminas B6 , folio rūgšties , kalio ir mangano

 Beta karotinas ir vitaminas C yra svarbūs antioksidantai, kurie buvo susiję su mažesne rizika daug sąlygų, įskaitant kataraktą , širdies ligos, ir kelių vėžio. Naudą sveikatai brokoliai yra labai platus. Ne tikdaržovių pakrautas su pagrindinių maistinių medžiagų , jis taip pat turi gydomųjų savybių. Kai kurie žmonės mėgsta brokolius ir kai kurie žmonės nekenčiu , bet nėra jokių abejonių, kad brokoliai yranutrional stebuklas. Čia yra 10 privalumai brokoliai :

    Padeda sergantiems cukriniu diabetu
    Kovų širdies liga
    Padeda išvengti vėžio
    Borteliai persivalgymo
    Skatina sveikus kaulus
    Reguliuoja kraujo spaudimą
    apsaugo nuo peršalimo
    Skatina imuninės sistemos sveikatai
    Kovos apsigimimus
    reguliuoja hormonus

Mityba Faktai Brokoliai
Maistinė vertė 100 g ( 3,5 uncijos)

    Energetika: 141 kJ ( 34 kcal)
    Angliavandeniai : 6,64 g
        Cukrus : 1,7 g
        Maistinės skaidulos : 2,6 g
    Riebalai: 0,37 g
    Baltymai: 2,82 g
    Vanduo: 89,3 g
    Vitaminasequiv . : 31 mikrogramų ( 4 %)
        beta- karotinas: 361 mikrogramų ( 3 % )
        liuteinas ir zeaksantinas : 1403 mikrogramų
    Tiaminas ( vit. B1) : 0,071 mg ( 6 %)
    Riboflavinas ( vit. B2) : 0,117 mg ( 10 %)
    Niacinas ( vit. B3) : 0,639 mg ( 4 %)
    Pantoteno rūgštis ( vitaminas B5) : 0,573 mg ( 11 %)
    Vitaminas B6 : 0,175 mg ( 13 %)
    Folio rūgštis ( vit. B9) : 63 mikrogramai ( 16 %)
    Vitaminas C : 89,2 mg ( 107 %)
    Vitaminas E : 0,78 mg ( 5 %)
    Vitaminas K : 101,6 mikrogramų (97%)
    Kalcis: 47 mg ( 5 %)
    Geležis : 0,73 mg ( 6 %)
    Magnis : 21 mg ( 6 %)
    Manganas : 0,21 mg ( 10 %)
    Fosforas : 66 mg ( 9 %)
    Kalio : 316 mg ( 7 %)
    Cinkas: 0,41 mg ( 4 %)

Supakuota su maistinių medžiagų , tai geriausia trumpai virtos , išmaišyti, kepti, arba vartojami žali . Švieži brokoliai reikia laikyti šaldytuve ir kvėpuojantis vyniojimo ir suvartoti per 2-3 dienas nuo įsigijimo. Jūs taip pat galite valgyti brokolių žalią gauti didžiausią naudą.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar